nyavinklar.blogg.se

I Skogen

Kategori: la Gomera 2016

Skogspromenad idag, med fältropet: "Jag går heller svagt utför än brant uppför". Från ca 1100 till 800 på 3km. 
Laurisilva är regnskog och idag var luftfuktigheten 100%. Det droppade från träden och de som jag liftade med sa att det  nog var bäst med regnkläder. Men det behövdes inte; ganska snart var jag på läsidan av passet och skjortan torkade lika fort som den blev blöt.
 
 
 
 
 
 
 
Se, en glänta. Det betyder rastplats och blå bofinkar. 
 
 
 
 
 
 
 
Sen är man snart i Arure. En liten by just på krönet innan man kör ner i Valle Gran Rey. Den är liten men går man upp för trappan och tar till höger så finns där den ena av byns två restauranger. 
 
Lifta, ta bussen eller dela en taxi med andra vandrare; snart är man nere i Valle Gran Rey, solen går ner och trummorna mullrar vid playan. 
Det kommer en annan gång.
 

KOMMENTARER:

  • Laila säger:
    2016-03-01 | 20:25:34

    Vilka fina bilder. Jag gillar skogen bäst, känner jag. 100% luftfuktighet!! Mitt hår krullade sig rätt ut vid 97 i Hongkong, vilket fick kineserna (och även jag själv) att häpna.

    Svar: 100% för jag var i molnen och dimman virvlade runt och det droppade från alla mossor och det mesta blev fuktigt. Men det var bara ca 10 - 12 grader så kroppsvärmen kunde torka bort fukten. När jag gått ner lite på läsidan var det behagligt. Bara bänken på rastplatsen som var lite fuktig.
    Håkan

Kommentera inlägget här: